woensdag 1 oktober 2008

LES: Woensdag 1 oktober

Zaken die deze les aan bod gekomen zijn:

De vorige les hebben we een computer geformatteerd om er vervolgens windows Xp op te installeren. Vandaag gaan we hiermee verder.

1) Na het installeren van Windows Xp is het belangrijk te gaan kijken of alles correct is geinstalleerd. Zo waren in dit geval enkele drivers niets correct geinstalleerd. We zochten de drivers op de website van de producent van de pc op en installeerden deze. Enkele drivers die we op deze manier handmatig hebben geinstalleerd waren deze voor internet, beeldscherm, ....

2) Als we alle drivers correct hebben geinstalleerd kunnen we overgaan tot de installatie van enkele basisprogramma's. We installeren programma's als acrobad reader, flash player, quicktime player, DVD afspeelprogramma, DVD brandsoftware, codecs om films, muziek en dergelijke af te spelen, enz.

3) Wat we deze les ook gedaan hebben is het aanmaken van een nieuwe gebruiker (student) met beperkte machtigingen. We probeerden vervolgens enkele programma's te installeren op de laptop met het oog op het onderzoeken of deze bij de gebruiker student ook volledig zouden werken. We stuitten daarbij op enkele problemen. een eerste probleem is dat soms een programma niet werk, een tweede probleem is dat een programma soms niet vindbaar is.

Om het eerste probleem op te lossen moeten we de beveiliging instellen zodat ook de users met minder rechten dit kunnen gebruiken.
Om het tweede probleem op te lossen dienen we het programma te copieren naar de map all users ipv de map log.in ( de beheerder)

----------------------------------------------------------------------------------

Na dit deel van de les werkten we verder aan ons ontwerp voor een computerklas. We bespraken ook al even de opdracht waarbij we enkele offertes moeten maken om deze klas te voozien van de nodige hardware.

Geen opmerkingen: