zondag 15 maart 2009

UITWERKING: Windows server 2008

Ik heb besloten de lessen die we kregen over Windows Sever 2008 in een Google document te gieten. Ik heb Kathleen en mijnheer Van Lokeren beiden mee-eigenaars gemaakt zodat zij hier aan kunnen. Voor de eerste lessen in verband met installatie zie je hieronder nog een kleine samenvatting.
Klik hier om naar het google document te gaan of volg onderstaande link.
http://docs.google.com/Doc?id=dp3v2rq_0htjc86gv

_____________________________________

Aangezien het de eerste les van het 2de semester was, overliepen we de ECTS-fiche van semester 6 en de opdrachten die we de komende maanden zullen moeten volbrengen (zie blogs OPDRACHTEN).

We hadden vorige les reeds de software Windows VIRTUEL PC geïnstalleerd. Deze les hebben we 1 virtuele machine gecreëerd waarop we Windows server 2008 zullen installeren.

Windows server 2008 + installatie

Hoofdstuk 1:

Windows server heeft 4 versies:
- Datacenter
- Standard
- Enterprise
- Web Server

Een belangrijk punt dat ik zeker al wil uitlichten uit het eerste hoofdstuk is het begrip:
Active Directory.

“Active directory is de naam die Microsoft geeft aan die onderdelen in een netwerk waarmee gebruiker zich kunnen authenticeren.” Met andere woorden is de Active Directory een database dat de rechten en plichten van de verschillende gebruikers bijhoud.


Hoofdstuk 2:

Handelt voor het grote deel over de installatie. Het is telkens vrij vanzelfsprekend wat te kiezen bij de installatie. Het lijkt op de installatie van een gewone Windows.

Geen opmerkingen: